Zo begint het nieuwe jaar en zo is het einde van januari alweer in zicht. Hoogste tijd weer om weer eens een artikel te plaatsen….

Dit korte artikel gaat over hoe je op een hele simpele manier een bijdrage kunt leveren aan het verminderen van voedselverspilling, namelijk door het maken van een boodschappenlijstje! Eigenlijk doe ik dit zelf standaard al sinds ik op mezelf woon. (Het bespaart ook nog eens tijd en geld, omdat je in de supermarkt enkel je lijstje afwerkt en daarmee alleen de dingen koopt die je daadwerkelijk nodig bent).

Uit een recentelijk onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders het nog best lastig vinden om minder voedsel te verspillen. Het maken van een boodschappenlijstje en het thuis checken van de voorraad zien de meeste Nederlanders nog niet direct als middel om verspilling thuis te voorkomen.  Uit eerder onderzoek is echter gebleken dat dit wel degelijk zorgt voor minder verspilling.

Volgens specialist Duurzaam eten, Corne van Dooren, is er ook een positieve ontwikkeling gaande. Zo zouden Nederlanders minder vaak dan in 2011 voedsel direct weggooien na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum. Zij ruiken er aan en bekijken het product en besluiten dan wat ze er mee doen. Bij producten met een THT-datum is dit volgens hem de beste manier om te beoordelen of deze nog goed zijn. (Bron)

Wat doe jij om voedselverspilling te verminderen? Maak jij al een boodschappenlijstje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation