En dat was weer een jaar. Misschien heel cliché maar wat is de tijd ook dit jaar weer voorbij gevlogen. Ik vind vandaag een mooie dag om samen te vatten hoe ik het jaar 2015 heb ervaren en wat mijn voornemens zijn voor het nieuwe jaar. Het laatste half jaar heb ik helemaal geen blog-artikelen geplaatst, dus het werd tijd om het jaar toch nog af te sluiten met een artikel op mijn website! 🙂

Nu ik terugdenk aan dit jaar denk ik dat 2015 een heel goed jaar is geweest op allerlei gebieden.
Veel leuke dingen gedaan, geleerd en weer een stukje dichterbij het waarmaken van mijn dromen:

Woning
Samen met vriendlief ben ik in 2014 in een nieuwbouwproject gestapt waarvan de bouw dit jaar zou starten. In eerste instantie waren er onzekerheden over het project, maar uiteindelijk ging de bouw in de loop van dit jaar van start.  In 2015 hebben we de hypotheek en koop van de woning definitief rond kunnen maken en stonden we voor veel keuzes: van badkamer, keuken, tot stopcontacten en loze leidingen en ga zo maar door. Over elk detail hebben we nagedacht (hopen we dan ;p). In juni zaten we dan (eindelijk) bij de notaris voor het tekenen van de hypotheekakte en leveringsakte voor de aankoop van de grond waarop onze woning dan later dit jaar gebouwd zou worden. Het bouwrijp maken was in het voorjaar begonnen en na de zomer is in september ook gestart met de bouw! De bouw werd officieel geopend door de wethouder van de gemeente. De toekomstige bewoners konden zien hoe door hem de laatste funderingsbalk werd gelegd. Ook leuk om in het afgelopen jaar onze nieuwe, toekomstige, buren te ontmoeten. Leuk om een aantal oud-schoolgenoten  en veel leeftijdsgenoten terug te zien bij het project.

Veel avonden zijn we langs de bouwlocatie gewandeld met de camera om veel foto’s te maken en te zien hoe de bouw vorderde. (We wonen nu op loopafstand). Het lijkt me leuk daar straks een fotoboek van te maken. We konden en kunnen niet wachten totdat de woning straks klaar is! Gelukkig zaten de weersomstandigheden dit najaar erg mee en vorderde de bouw snel. Het dak zat er binnen een aantal weken al op en de ramen er al in! De buitenkant van de woning is nu, anno december 2015, af. Het zijn nu nog de laatste dingetjes binnen die moeten worden afgemaakt (keuken, badkamer etc.).

Er kwam erg veel bij kijken, maar we hebben heel wat keuzes kunnen maken en knopen door kunnen hakken. Het was niet altijd makkelijk en de communicatie tussen alle betrokken partijen verliep niet altijd even vlekkeloos, maar dat zal er wel bij horen. Gisteren hebben we overigens de laatste knoop van het jaar doorgehakt voor wat betreft de woning: de vloeren zijn uitgezocht en besteld. Dit vonden we ook een lastige keuze! Maar gelukkig.. weer een stapje verder! De laatste tijd ook veel rondsnuffelen in woningwinkels om leuke ideeen op te doen 🙂 De komende weken/ maanden in het nieuwe jaar gaan we verder kijken hoe we de woning verder gaan afwerken van binnen! Nu eerst nog even wachten totdat we de sleutel krijgen… en dan.. aan het klussen! 2016 here we come!

2015-12-18 14.37.08

Studie/ Werk
In 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding ‘European Studies’. Toen ook gelijk op zoek gegaan naar een vaste, fulltime job, maar dat was nog best moeilijk te vinden. Dit was een onzekere tijd. In de tussen tijd ben ik vrijwilligerswerk gaan doen en ben ik in 2013 begonnen met een thuisstudie ‘Natuurvoedingsadviseur’  vanuit 1 van mijn grotere interesses: voeding en gezondheid.

In 2014 vond ik dan een leuke, uitdagende, fulltime job bij Georg Fischer in Epe. En sinds dit jaar 2015 heb ik daar een vaste aanstelling! Daarbij is mijn takenpakket uitgebreid met inkoopwerkzaamheden en heb ik het afgelopen jaar dagdagelijks gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar wel leerzaam!

De thuisstudie ‘Natuurvoedingsadviseur’ waarmee in het najaar van 2013 startte heb ik eind 2014 behaald. Echter hoopte ik in 2015 ook klassikaal examen te doen om ook het ‘echte’ diploma te behalen. Doordat ik dit jaar veel tijd en energie in andere zaken heb gestoken (o.a. m’n fulltime job, onze woning, sport, huishouden etc.) stonden mijn blog en thuisstudie het afgelopen half jaar op een erg laag pitje.  Ach ja, er moet in de toekomst, lees 2016 en verder.., ook nog wat te doen zijn!

Reizen/ vrije tijd/ hobby’s
In mei 2015 zijn Nigel en ik een weekje naar Sardinië geweest! Erg leuk om even los te komen van het dagelijkse leven/ de dagelijkse drukte en  samen even te genieten van het lekkere weer en kennis te maken met een andere cultuur. De omgeving was erg mooi! Verder stond ik ook dit jaar in de weekenden regelmatig in de keuken om te experimenteren met (nieuwe) gerechten/ soepjes en het maken van kefir! Voor degenen die niet weten wat kefir is, hierover volgt in het nieuwe jaar meer op deze blog.

Ook in 2015 heb ik mij in mijn vrije tijd veel bezig gehouden met beweging en sport. Wekelijks heb ik ‘s avonds na werktijd de vaste zumba- en pilateslessen bijgewoond in de sportschool (op een aantal keren na dan). Vanaf november 2015 zijn er ook weer yogalessen en dus kies ik er sindsdien ook voor om naar deze lessen te gaan. (En even wat minder naar pilates). Erg fijne lessen! 🙂 Ook in de weekenden zo nu en dan een rondje hardgelopen en door de weeks elke middag in de pauze van het werk een lunchwandeling door Epe. Dankzij de stappenteller/ activity tracker die ik dit najaar van m’n werkgever heb gekregen ben ik extra gemotiveerd om dit te blijven doen 🙂

Voornemens voor 2016
Wat ik in 2016 graag wil doen is:
– Klussen in onze nieuwbouwwoning en verhuizen.
– Onze woning inrichten en een housewarmingsparty geven.
– Me minder ‘druk’ maken en de lat voor mezelf niet te hoog leggen, makkelijk gezegd dan gedaan voor iemand die perfectionistisch is en stil zitten best lastig vindt 🙂
– Mijn grenzen blijven stellen en bewaken en voldoende rustmomenten pakken.
– Tijd doorbrengen met mensen die me lief zijn: vriendlief, familie en vrienden.
– Me op zakelijk niveau verder ontwikkelen.
– Doorgaan met m’n hardlooprondje, wandelen en zumba zodat ik m’n conditie bijhoud.
– Yoga en/ of pilates blijven doen om na stress en inspanning ook mentaal weer in balans/ tot rust te komen.
– Een leuke reis naar het buitenland maken, hopelijk weer terug naar Zuid-Frankrijk?
– Een boek of meerdere boeken lezen (buiten kookboeken en studieboeken om).
– Mezelf blijven ontwikkelen, o.a. door het volgen van cursussen (in 2016 wil ik wat betreft cursussen eerst m’n diploma tot ‘Natuurvoedingsadviseur’ behalen voor ik met een nieuwe cursus start).
– Meer blogartikelen plaatsen op bewustgroen.nl :).
– Mijn Franse talenkennis bijhouden/ verbeteren
– Een kefir-workshop organiseren in onze nieuwe woning.
– Dwarsfluit en/ of piano spelen weer oppakken.

Ik kan nog meer vertellen, maar ik denk dat m’n artikel lang genoeg is zo. Ik ben vooral dankbaar voor het afgelopen jaar. Dankbaar voor het feit dat ik dit jaar in gezondheid heb mogen beleven met vriendlief, onze families en vrienden. 2015 was voor mij in veel opzichten een geweldig jaar! Op naar een net zo mooi 2016!

Ik wens iedereen een goede jaarwisseling toe en een geweldig nieuw jaar! 🙂

 

2 Thoughts on “Terugblik op 2015 + goede voornemens

 1. Hoi Myrthe,

  Ten eerste gelukkig nieuwjaar nog! Nog net op de valreep vandaag.
  Wat een leuk artikel om te lezen zeg! 🙂

  Liefs Mandy

 2. BewustGroen on 6 januari 2016 at 19:17 said:

  Hoi Mandy!

  Als eerste wil ik jou ook een gelukkig, gezond en liefdevol 2016 toewensen!! Inderdaad officieel gezien nog net op de valreep vandaag! :p

  Wat leuk om een berichtje van je te ontvangen op m’n website! Dank je wel! Het is dit maal een wat meer persoonlijke blog om nog eens terug te kijken voor mezelf. Leuk om te horen dat je het leuk vond om te lezen! 🙂

  Liefs Myrthe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation