Onder de categorieën ‘Voeding’ en ‘Seizoensgroenten en -fruit’, rechts op de pagina, kun je berichten vinden met daarin per maand de bijbehorende groenten en fruit. In de loop der maanden zal dit overzicht worden bijgewerkt.

Seizoensgroenten en -fruit zijn groenten en fruit die van oorsprong in een bepaald seizoen werden gegeten, omdat ze in die periode geoogst konden worden. Tegenwoordig is het door diverse moderne landbouwtechnieken (denk aan verwarmde kassen) en vele transportmiddelen mogelijk om het hele jaar door allerlei soorten groenten en fruit te eten.

Waarom kiezen voor seizoensgroenten en -fruit?
Groenten en fruit spelen een belangrijke rol in een volwaardig voedingspatroon, iets wat je waarschijnlijk al wel wist. Maar wat zijn nu precies de voordelen van het kiezen voor seizoensproducten? Ik zet ze hieronder op een rijtje.

Men zegt dat groenten en fruit van het seizoen, behalve gezonder, ook lekkerder zijn, omdat het verse producten zijn die veel vitaminen en mineralen bevatten. De producten zijn verser doordat deze niet ver bij ons vandaan geoogst zijn, op het moment wanneer zij pluk- of oogstrijp waren.
Bijkomend voordeel hiervan is dat groenten en fruit van het seizoen geen hele wereldreis hoeven af te leggen  en geen energie hoeft te worden verbruikt voor het verwarmen van kassen. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot beperkt en kies je dus voor duurzame voeding.

Een andere bijkomstigheid is het zijn seizoensgroenten en -fruit veel goedkoper, omdat het aanbod ervan op dat moment groot is. Dit verklaart meteen waarom aardbeien in de zomer veel goedkoper zijn en pompoenen in de winter.

Kies jij al voor seizoens-groenten en fruit? Waarom wel of niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation