Tijdens de drukke werkweek schiet het er soms nog wel eens bij in om uitgebreid de tijd te nemen om te koken. Vandaag is het zondag en wat dat betreft een ideale dag om lekker te kokkerellen šŸ™‚ Vanavond was het tijd voor risotto met garnalen met een lekker wijntje erbij. Gewoon, omdat het kan!

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • eventueel: 1 teentje knoflook
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten/ kippenbouillontabletten
  • 400 gram risotto-rijst
  • 1 citroen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 250 gram garnalen, zelf heb ik (ontdooide) diepvriesgarnalen gebruikt (zakĀ van 500 gram)
  • 25 gram bieslook (fijngesneden)
  • eventueel 2 eetlepels kappertjes
  • eventueel Peper & zout

Bereiding
Snijd de ui in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui + knoflook 4 minuten. Snijd ondertussen de courgette.
Voeg de courgette toe en laat het nog zo’n vijf minuten garen. Daarna de risotto-rijst toevoegen en 2 minuten mee laten fruiten tot de korrels glazig zijn.

Los ondertussen de bouillontabletten op in een liter kokend water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg nog een scheut bouillon toe en herhaal dit totdat de rijst beetgaar is. (Dit duurt ca. 20 minuten).

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg na 16 minuten de garnalen toe aan de risotto en kook het geheel nog 3-4 minuten zachtjes door. Roer regelmatig.

Meng het citroenrasp, de bieslook en eventueel de kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dit gerecht is ook lekker in combinatie met gegrilde groenten.

Bon appĆ©tit! šŸ™‚IMG_20141019_181936

2 Thoughts on “Recept #7: Risotto met garnalen en courgette

  1. Gerwin on 20 oktober 2014 at 07:59 said:

    hmmmm ziet er goed uit hoor, is ff proberen van’t weekend. haha

    mooie site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation