Afgelopen weekend besloot ik om zelf eens soep te maken, en wel te verstaan wortelsoep! (Ook een leuke tip voor Koningsdag..)
Het resultaat was een heerlijke milde, smaakvolle soep! De soep is niet alleen lekker, maar brengt ook nog een aantal gezondheidsvoordelen mee.

Zo is de wortel, het hoofdingrediënt van de soep, door het hoge bètacaroteen gehalte dat deze groente bevat, goed voor je ogen. Tevens werkt bètacaroteen als een antioxidant die bijdraagt aan het vertragen van huidveroudering, waardoor je huid er gezonder en jonger uit ziet.Ook zijn wortelen goed voor je darmen en de stoelgang door het hoge gehalte aan vezels en is de wortel rijk aan vitaminen en mineralen.

Genoeg redenen om deze soep zelf ook eens te maken. Hierbij dan ook het recept:

Benodigdheden voor 1 liter wortelsoep

  • Groente-bouillonblokjes voor 1 liter bouillon
  • 1 kg. wortelen
  • 1 ui
  • 50 gr. boter
  • 2 eetlepels peterselie
  • Optioneel: 1 theelepel sambal
  • Optioneel: 1 theelepel paprikapoeder
  • Optioneel: zout en peper

pan wortelsoep

Als eerste breng je de groentebouillon aan de kook. Ondertussen schil je de wortelen en snijd je deze in kleine plakjes. Snipper de ui vervolgens grof. Vervolgens laat je in een pan de boter smelten en fruit je in deze pan ongeveer 5 minuten de wortelen en de ui op een laag vuur. Voeg de bouillon bij de ui en wortelen en laat de groentes in de bouillon in ongeveer 20 minuten op een middelmatig vuur gaar worden.

Daarna blender je de soep met een staafmixer of in een keukenmachine/ blender. Eventueel kun je naar eigen smaak zout en peper toevoegen. Serveer de soep eventueel met wat sambal, paprikapoeder en gehakte peterselie en/ of kruiden naar smaak. En voila! Je soep is klaar! Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation