Vandaag is het eerste Paasdag en begint het echt een beetje lente te worden! Een lekker weertje vandaag. De wind is nog wat frisjes, maar het was heerlijk om even lekker in de zon in de tuin te zitten! Ik kijk echt uit naar de zomer al! Vandaar dat ik weer zin had om een lekkere en gezonde ontbijtsmoothie te maken. (Eveneens voor de verandering een goed alternatief voor brood of havermout).

Heb je na de feestdagen vol met chocolade-eitjes, lekkere uitgebreide lunches en dergelijke ook weer zin in een frisse en gezonde start richting de zomer? Smoothies zijn lekker en passen goed in een gezonde leefstijl! Smoothies zijn erg voedzaam, je krijgt vezels en meteen je dagelijks benodigde portie fruit – en daarmee lekker veel vitamines – binnen! Het leuke aan smoothies vind ik ook dat je er eindeloos mee kunt variëren met diverse soorten fruit en groenten, net wat je op dat moment in huis hebt!

Vandaag maakte ik een smoothie van banaan, aardbeien, appel, kiwi met een beetje lijnzaad en een beetje kokossnippers! Super simpel, maar het was heerlijk! Het fruit snijden/ schillen, een klein beetje (plantaardige) melk of yoghurt erbij en pureren met de staafmixer of in de blender. Ik heb er wat lijnzaad door gedaan, maar je kunt natuurlijk ook varieren met chiazaad, hennepzaad, tarwegraspoeder of wat je ook maar lekker vindt! Tot slot heb ik er een beetje kokossnippers overheen gedaan. En voilà, 2 heerlijke smoothies, genoeg voor vriendlief en mijzelf!

20150405_095022

Houden jullie ook zo van smoothies en welke smoothie(s) vind je het lekkerst? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation