En daar was ik weer! Alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn laatste blogpost plaatste. Nieuw leven? Waarom deze titel? Het lijkt er eerder op dat mijn blog een beetje ‘dood’ is gegaan. Dat klinkt niet echt positief zul je zeggen. Alsof er een jaar bijna niets is gebeurd en nergens over te schrijven viel, maar dat is gelukkig niet het geval.

Het einde van het jaar nadert bijna en dit vind ik een mooi moment om weer terug te blikken en stil te staan bij het afgelopen jaar.

2016 was een super jaar, natuurlijk met ups- en downs. Want wees eerlijk, zonder de minder leuke momenten besef je minder hoe waardevol de geweldige momenten zijn. Klinkt misschien cliché, maar zo beleef ik het wel.

2016 was een jaar vol leermomenten, op zowel zakelijk als persoonlijk niveau. Een jaar waarin meerdere dromen zijn uit gekomen, maar waarin ik ook mezelf weer ben tegen gekomen. De oplevering, verhuizing en inrichting van onze niewbouwwoning, aanleg van onze tuin, een geweldige reis naar Zuid-Frankrijk, fijne momenten met familie & vrienden, een romantisch huwelijksaanzoek…  Klinkt allemaal geweldig natuurlijk. En dat is was en is het ook. Een groot deel van mijn goede voornemens zijn uitgekomen, andere niet. En maakt dat uit? Nee, niet echt. Daarom zijn het voornemens. Dingen lopen soms gewoon anders dan je denkt, hoopt of wilt. That’s life. En misschien maakt dat het leven wel zo bijzonder.

Toch is en voelt niet alles altijd mooi als het soms lijkt. Ik streef er jaarlijks bewust – en onbewust – weer naar om de lijst met doelen en voornemens die ik jaarlijks op stel gedurende het jaar allemaal af te vinken. Dit zijn zowel activiteiten als persoonlijke ontwikkkelingsdoelen. Elk jaar vind ik van mezelf dat ik er meer uit kan en moet halen. Totdat ik vast liep en erachter kwam dat dat niet de juiste manier is…

Men zegt niet voor niets dat het gaat om ‘de reis’ naar je bestemming en niet om het behalen van de doelen zelf.

Voor 2017 heb ik voor de verandering slechts één goed voor nemen; zorgen dat ik me fit en energiek voel en volop kan genieten van de dingen die op mijn pad komen.

Een begin van een nieuw jaar zie ik als een mooi moment voor nieuwe kansen en mogelijkheden en een mooi moment om ook mijn blog weer een nieuw leven in te blazen! Ik wil graag bloggen over persoonlijke ontwikkeling, (mentale) gezondheid, geluk, consuminderen, voeding en allerlei andere onderwerpen rondom mijn huis en leven.. Lees je gezellig mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation