Hier is ie dan! Mijn eerste artikel op deze website!

Van de week mijn eerste les van de opleiding Natuurvoedingsadviseur afgerond! Een mooi moment om een eerste artikel te schrijven voor deze website. Ideeën zijn er genoeg, maar ik moet toch ergens beginnen met schrijven….

Inhoudsopgave les 1Eerst maar even kort een artikeltje over mijn ervaringen met de opleiding tot nu toe: ik vind de stof best complex, maar wel echt zeer interessant! De lesstof ging in op de basisprincipes van de natuurwetenschappen. Zo werden onder andere de natuurkundige-, scheikundige- en biologische uitgangspunten behandeld. Deels kwam er weer wat basisstof van mijn biologie-lessen uit een ver verleden (het begin van mijn middelbare schooltijd) omhoog. Altijd nuttig om dat weer eens op te rakelen…

In de opleiding hoop ik te leren hoe door middel van de juiste, natuurlijke voeding een goede gezondheid kan worden verkregen en  in stand kan worden gehouden. We eten allemaal en daarom is kennis hiervan eigenlijk voor ieder mens belangrijk.Ik ben zo benieuwd naar de volgende les(sen) van deze opleiding. De tweede en derde les zullen ook niet de meest gemakkelijke lessen zijn, gezien deze ingaan op de bouw en werking van het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie). Om de effecten van voeding op ons lichaam te kunnen begrijpen, denk ik dat het zeker van belang is om te weten hoe het lichaamssysteem in elkaar zit en hoe het werkt.

In de komende artikelen ben ik van plan meer inhoudelijk te schrijven over voeding en andere, gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation