Vandaag eens een ander, persoonlijker, blog-artikeltje dan normaal, namelijk over Frankrijk! Degenen die mij goed kennen weten wel dat ik een grote liefhebber ben van Frankrijk en alles wat daarmee te maken heeft.

Waar mijn liefde voor dit land precies vandaan komt, kan ik moeilijk zeggen. Wat ik wel weet is dat ik van jongs af aan regelmatig met mijn ouders, zusje en broertje op vakantie ben geweest naar verschillende plekken in dit prachtige land.
Wanneer we dan gingen kamperen, vond ik het als tienjarig meisje al heel erg leuk om met een boek “Frans voor beginners” de camping over te struinen om zo in contact te raken met Franse kinderen om de taal te leren. Zoiets als: “Hallo, hoe heet jij, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?” Je weet wel, zoals kinderen dat doen, maar dan in het Frans uiteraard. Ik ontdekte dat ik Frans een hele mooie taal vond en vindt die ik heel graag wilde leren spreken. Op de middelbare school ging ik dan ook graag naar de Franse lessen, in tegenstelling tot mijn meeste klasgenoten geloof ik. Niet alleen de taal vind ik prachtig, ook het Franse leven/ de (Zuid-)Franse leefstijl an sich. Daarbij ook de prachtige natuur, het heerlijke klimaat, het Mediterraanse eten en ga zo maar door.

En ja, Frankrijk is zo groot.. (zo’n 7x groter dan Nederland), dus vanzelfsprekend heb ik lang nog niet alles gezien. Er zullen nog zoveel mooie plekjes zijn om te ontdekken. Maar een van die plekjes waar ik regelmatig terug ben gekomen is een prachtig gebied met de op een na grootste kloof ter wereld, “Les Gorges du Verdon”. Deze kloof loopt uit in een prachtig helderblauw stuwmeer.  Dit gebied wordt ook wel de “Grand Canyon van Europa” genoemd.

DSCF3524IMG_4034

Het kwam dan ook niet geheel onverwachts uit de lucht vallen dat ik heb gekozen voor een internationale vervolgstudie ‘European Studies’, waarin ik inmiddels in ben afgestudeerd. Een vast onderdeel van deze studie is een half jaar studeren in het buitenland, om zo te leren leven in een andere cultuur en je talenkennis te verbeteren. Natuurlijk wist ik direct dat ik dit studie-onderdeel graag in Frankrijk wilde volgen en dan het liefst in Zuid-Frankrijk 🙂 Ik ben in 2011 (samen met twee studiegenootjes) naar de Zuid-Franse stad Toulon gegaan, heerlijk aan de Middellandse Zee. Het was een geweldige en erg leerzame ervaring om daar te studeren en het echte Franse leven te ervaren. Je leert een land, cultuur en taal toch pas echt kennen wanneer je er voor langere tijd bent dan een vakantie. Ook ontdek je ook dan pas echt de verschillen tussen de Nederlandse- en Franse cultuur en merkte ik dat ik door deze ervaring zelfs anders naar onze Nederlandse cultuur ben gaan kijken. Ook op persoonlijk vlak was het een goede ervaring om echt op eigen benen te leren staan en veel te leren over mezelf.  Ik heb tijdens die periode ook een blog bijgehouden, maar die ben ik helaas kwijt geraakt.

SAM_0917
Inmiddels is dit avontuur alweer zo’n 3,5  jaar geleden en nog steeds denk ik er vaak aan terug! De afgelopen drie jaar zijn vriendlief en ik naar wat andere bestemmingen geweest en niet naar Frankrijk. Stiekem heb ik af en toe best wel heimwee, vooral als het hier in Nederland koud en donker is. Ik ben nu eenmaal meer een zomermens.  Die heimwee begint eigenlijk steeds groter te worden en ik verlang er erg naar om weer eens terug te gaan naar het zuiden van Frankrijk. Als Frankrijk-liefhebber is drie jaar niet naar Frankrijk gaan natuurlijk al veel te lang geleden! Daarbij is vriendlief nog nooit in Zuid-Frankrijk geweest en zou ik die ervaring graag eens met hem delen. Ook denk ik dat het nodig weer eens tijd wordt om mijn Franse talenkennis weer wat op te krikken!

Ik weet zeker dat ik weer eens terugga naar de Zuid-Franse Côte d’Azur en natuurlijk ook weer even naar het bovengenoemde gebied “Les Gorges du Verdon”. Er is natuurlijk zoveel moois op de wereld te zien, dus binnenkort ga ik eerst lekker met vriendlief naar het Italiaanse eiland Sardinië. Nu alleen nog even wat bijbruinen zodat ik daar niet zo rood word als een kreeft en ik ben er helemaal klaar voor!  Gelukkig komt het mooiere weer er in Nederland ook weer aan!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden deze keer een wat persoonlijker artikel te lezen.
Deze blog gaat met name over bewust, gezond en groen leven. Maar even ontstressen en goede ontspanning in het dagelijkse, drukke, leven zijn net zo goed ook belangrijke onderdelen voor een gezonde levensstijl! Dit artikel draagt denk ik goed bij aan het -petit- Franse tintje van mijn blog!

Voel je vrij om een reactie achter te laten! Wat vinden jullie leuk en/ of minder leuk aan Frankrijk? Heb jij ook een soort lievelingsland of lievelingsplek waar je graag naar toe gaat? 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation