Hartstikke leuk wanneer je onverwachts een aantal lekkere biologische groenten cadeau krijgt!
Vorige maand maakte ik dit heerlijke  soepje (al zeg ik het zelf) van pompoen en knolselderij.

Zo’n leuk biologisch groentepakket leek mooie gelegenheid om de keuken weer in te gaan  en een andere variant van pompoensoep te maken! Ik ben een echte soepliefhebber en kon dan ook niet wachten om weer een nieuwe soep te proberen. Vooral in deze donkere tijd van het jaar geniet ik er echt van om in de keuken te staan en nieuwe soepjes/ gerechten en baksels uit te proberen. Alleen het koken is al genieten, heerlijk die geuren van kruiden!

Deze keer heb ik een soep met pompoen, wortels en pastinaak gemaakt. Ook deze soep is afkomstig uit mijn nieuwe, favoriete kookboek ‘Weten van (h)eerlijk eten. Ik heb er alleen met een kleine verandering mijn eigen versie van gemaakt. Gelukkig was ook dit soepje weer een succes, althans Nigel en ik vonden hem heerlijk! 🙂

Ingrediënten

  • 1 grote pompoen
  • 1 à 2 liter water
  • 2 (biologische) kruidenbouillonblokjes per liter water
  • 1 grote wortel (ik heb er zelf 2 gebruikt)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • Eventueel 1 paprika of pastinaak (zelf heb ik alleen de pastinaak gebruikt)
  • 3 theelepels kerrie, 2-3 theelepels kurkuma
  • 1 courgette (zelf heb ik deze er niet door gedaan)
  • Circa 100 gram bruine of zwarte bonen (zelf heb ik in plaats daarvan bruine linzen er door gedaan)
  • 2 eetlepels creme fraîche of 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel gemalen gember (of geraspte verse gemberwortel)
  • Zout & peper
  • Naar smaak groene tuinkruiden, zoals bieslook, peterselie of oreganoIMG_20141116_113343

 

BereidingIMG_20141116_121915:nopm:

De pompoen schillen, ontpitten en in stukken snijden. Ook de wortel en pastinaak schillen en in stukjes snijden.
Het lekkerst is om de pompoen, wortel, ui en knoflook eerst even te fruiten in een beetje kokosolie, kerrie- en kurkuma-kruiden.

Vervolgens 1  à 2 liter water met de bouillontabletten, pompoen, wortel, knoflook, ui, pastinaak en eventueel linzen (of andere peulvruchten) aan de kook brengen. (Zelf heb ik eerst 1,5 liter water gedaan, het is altijd mogelijk later extra water toe te voegen als de soep wat aan de dikke kant is).

IMG_20141116_123121

Zodra de ingrediënten goed gaar zijn geworden, kun je ze pureren met de staafmixer. Wanneer de soep te dik is kun je na het pureren eventueel wat extra water toevoegen.

Naar smaak nog wat kerrie, kurkuma, courgette in stukjes en de crème fraîche of kokosolie erbij doen. Doe er naar behoefte extra kruiden door zodat de soep lekker pittig smaakt. Vlak voor het opdienen nog wat groene tuinkruiden er over heen strooien. En dan is je soep klaar! Eet smakelijk! Deze soep is overigens goed in te vriezen voor wanneer je er later nog van wilt genieten.

IMG_20141116_131553

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation