Alweer een aardig tijdje geleden dat ik voor het laatst een artikel heb geplaatst op deze blog…
Het is weer hoog tijd voor een nieuw artikel dus! ­čÖé

Ik ben inmiddels alweer een tijdje bezig met mijn studie “Natuurvoedingsadviseur” en in het kader daarvan steeds meer ge├»nteresseerd geraakt in pure, natuurlijke voeding. (Dus voeding zonder geraffineerde suikers, geur-kleur- en smaakstoffen en dergelijke).

Verantwoorde snack
Op internet kwam ik een leuk recept tegen voor een gezond tussendoortje. Notenballetjes met dadels, rauwe cacao en kokos. Ik werd nieuwsgierig en zocht de ingredi├źnten bij elkaar om ze zelf ook eens te gaan maken.

Deze energieballetjes bevatten door de noten die er in zitten veel gezonde, onverzadigde vetten en enkel natuurlijke suikers van de dadels. Verder zijn ze gluten-vrij en gewoon erg lekker (althans, dat vind ik dan). En ook niet geheel onbelangrijk; ze zijn snel en gemakkelijk te maken.

Een goede reden om dus voor dat lekkere extra tussendoortje te gaan! ­čÖé Zie hieronder het recept.


Ingredi├źntenIMG_20140913_193732

  • 6 ontpitte dadels
  • 200 gram gemengde ongezouten noten (bijvoorbeeld amandelnoten, hazelnoten, walnoten, cashewnoten)
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel water
  • Kokos snippers

    Verder is het handig om voor het recept een keukenmachine te gebruiken en een schaaltje en bord klaar te zetten.


Hoe maak je de balletjes?

Doe de dadels en notenmix in de keukenmachine en meng het geheel door elkaar totdat het is fijn gemaald. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je de dadels en noten in kleine stukjes snijden met een mesje en ze vervolgens met elkaar vermengen.

IMG_20140913_195510

Voeg vervolgens rauwe cacaopoeder toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar totdat de cacao goed is opgenomen. (Je kunt, als je dat wilt, ook een deel zonder cacao maken door dat deel van het mengel apart te houden).

Doe het mengsel in een schaaltje, voeg een eetlepel water toe en draai er vervolgens balletjes van. Wanneer het mengsel nog een beetje uit elkaar valt een klein scheutje extra water toe voegen, zodat het mengsel beter plakt.

Leg de gemaakte balletjes op een bord zodat ze kunnen harden. Tot slot kun je ze door de kokos-snippers rollen als je daar van houdt. En dan is dit het eindresultaat:

IMG_20140913_203319

 IMG_20140913_202639

 Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation