f58b7b10-4b8c-4e77-876b-6ace291d6dd4

Afgelopen donderdag 20 oktober was er op NPO 3 een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over Superfoods op televisie. Een hype of zijn deze producten echt zo gezond als beweerd wordt? Wat vind jij? Laat gerust je reactie achter.


De uitzending

Vroeger was er eten. Nu is er eten dat food heet. Anders dan anders. Beter. Super. Want gewoon gezond is niet gezond genoeg. Superfood is tegen kanker maar voor een stralende huid. Het helpt tegen ouderdom en maakt dat je tegen de wind in kunt fietsen. Super voor alles, een supergoede handel bovendien. De Keuringsdienst wil een graantje meepikken en gaat op zoek naar een goudmijn in de polder. Want waarom moet iets dat super is altijd van heel ver komen?

Bekijk de uitzending terug via de volgende link: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/30-10-2014

2 Thoughts on “Documentaire #5: Keuringsdienst van Waarde – Superfoods

  1. Anoniem on 3 november 2014 at 22:36 said:

    Gekeken 🙂

    Wel wat kritische noot erop, maar in feite hebben ze wel gelijk. Heel veel dingen zijn superfoods, en ondanks zo nu en dan wat toegevoegde zaden eten we ook gerust boerenkool!

    • BewustGroen on 4 november 2014 at 21:44 said:

      Leuk om een reactie te ontvangen! Bedankt daarvoor! 😀 Ik ben ook van mening dat het op dit moment vooral een hype is. Ik denk ook dat veel ‘voedzame’ producten tegenwoordig het etiket ‘superfood’ krijgen. Desondanks vind ik het tegelijkertijd ook leuk dat superfoods steeds meer aandacht krijgen. Ik denk namelijk nog dat het wel gezond is ze in je dagelijkse levensstijl te integreren als aanvulling op je dagelijkse voeding. Het belangrijkste is denk ik altijd te zorgen voor voldoende variatie in je voedingspatroon 🙂 Enne, boerenkool en bijvoorbeeld broccoli passen daar naar mijn idee ook prima bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation