Een aantal jaren geleden zag ik de documentaire ‘Food Inc.’. Kennelijk vond (en vind ik het nog steeds) een indrukwekkende documentaire, gezien hij me nog is bijgebleven.

Deze Amerikaanse documentaire heeft me aan het denken gezet over voeding en het heeft me bewust gemaakt van het feit dat er -zonder dat we het misschien weten – een ongekende waarheid achter de gehele voedselindustrie zit. Daarbij wordt in de documentaire ook ingegaan op de negatieve impact van deze industrie op het milieu. De film gaat overigens met name over het voedingssysteem in Amerika, dus in hoeverre dit gelijk op gaat voor Nederland is dan nog de vraag.

Je zou zo richting het einde van de documentaire bijna depressief kunnen worden van je machteloosheid als consument, maar in de documentaire wordt nog in gegaan op wat je zelf kunt doen om invloed te hebben op het huidige systeem.

Maar goed, ik kan wel een heel verhaal vertellen over waarom je de documentaire zou kunnen kijken, maar ik zou zeggen: kijk hem gewoon. Dan kun je zelf beslissen vanuit welke invalshoek jij dit onderwerp benadert en wat je er wel of niet van wilt meenemen.

De documentaire is gratis (in het Engels) te bekijken via http://documentaryaddict.com/Food+Inc-2174-documentary.html

Mocht je eerst de trailer willen zien; zie hieronder via YouTube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation