Een vriendin wees me op deze interessante documentaire van Zembla van afgelopen donderdag, 19-12-2013.  De documentaire gaat in op de mogelijke invloeden van zogenoemde ‘hormoonverstorende’ stoffen in consumentenproducten op baby’s en de gezondheid van deze baby’s in de toekomst.

In de documentaire onderzoekt Zembla wat de Nederlandse overheid doet om ons te wijzen op de gezondheidsrisico’s van deze zorgwekkende stoffen. Het komt er op neer dat (toekomstige) ouders in Nederland hierover niet of nauwelijks worden geïnformeerd. Echter is het goed hier wel bewust van te zijn, zodat men hierin eigen keuzes kan maken…

In de documentaire wordt afgereisd naar Denemarken. Daar geeft de overheid via publiekscampagnes voorlichting aan zwangere vrouwen hoe ze deze stoffen zo veel mogelijk kunnen vermijden. Deense politici hebben hormoonverstorende stoffen al jaren hoog op de agenda staan. Om de volksgezondheid te beschermen weert de Deense overheid stoffen uit consumentenproducten. Ook andere Europese landen als Zweden, Frankrijk en België nemen maatregelen.

Bekijk de documentaire via onderstaande link:
http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/19-12-2013

Ook op ‘Nu.nl’ staat een recent artikel waaruit blijkt dat de gezondheid van ongeboren baby’s, die worden blootgesteld aan chemische, hormoonverstorende stoffen, negatief wordt beïnvloed. Dit blijkt uit een Europees onderzoek, gecoördineerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Mocht je meer informatie willen; Op de website van zembla staan onder de documentaire nog diverse praktische links met betrekking tot deze stoffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation